4 σημαντικοί λόγοι χρήσης γαντιών κουζίνας

4 σημαντικοί λόγοι χρήσης γαντιών κουζίνας

Τα γάντια πιάτων είναι πολύ χρήσιμα στην κουζίνα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα από τον καθαρισμό ενός νεροχύτη γεμάτου πιάτα. Από το μπάνιο μέχρι το υπόγειο, ένα ζευγάρι γάντια μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε νοικοκυριό και να προστατεύσει τα χέρια σας.  Υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να φοράτε γάντια πιο συχνά.

Ολισθηρότητα

Το σαπουνόνερο και τα πιάτα που γλυστράνε δεν είναι καλός συνδυασμός και οποιοσδήποτε έχει σπάσει ποτέ ένα σαπουνισμένο πιάτο, ξέρει πόσο επικίνδυνο είναι το σπασμένο γυαλί. Με τα γάντια μπορούν να αποφευχθούν τα σπασμένα πιάτα, αλλά ακόμα και αν  πέσουν και σπάσουν  τα γάντια θα σας προστατεύσουν από τραυματισμό, έτσι ώστε να μπορέσετε να τα απομακρύνετε στη συνέχεια με ασφάλεια.

Προστατέψτε το δέρμα σας

Το ζεστό νερό και τα απορρυπαντικά μπορούν να φέρουν ξηρότητα στο δέρμα σας. Προστατεύστε το δέρμα σας και μην επιτρέπετε να εκτίθεται σε χημικές ουσίες και θερμοκρασίες νερού που μπορούν να ερεθίσουν και να στεγνώσουν τα χέρια σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε κοψίματα  ή εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ερεθισμό. Μπορείτε να αποφύγετε τον πόνο και την πιθανότητα λοίμωξης που προκαλείται από την έκθεση των χεριών σας σε πιάτα ή άλλες εργασίες με ένα ζευγάρι φθηνά γάντια. Εάν είστε ευαίσθητοι στο λατέξ, αναζητήστε γάντια χωρίς λατέξ.

Προστατέψτε τα νύχια σας

Τα νύχια γίνονται μαλακά όταν εκτίθενται σε νερό για μια χρονική περίοδο. Ακόμα και πέντε λεπτά πλύσης πιάτων ή καθαρισμός με νερό μπορούν να αποδυναμώσουν τα νύχια σας. Τα σαπούνια και οι χημικές ουσίες δεν βοηθούν σε αυτό το θέμα, οπότε είναι πολύ εύκολο να σπάσετε ένα νύχι ενώ χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε τύπο οικιακού καθαρισμού. Ένα ζευγάρι γάντια θα αποτρέψει αυτό το μαλάκωμα να συμβεί γιατί τα χέρια σας θα παραμείνουν στεγνά. Αν σας αρέσουν τα βαμμένα νύχια, τα γάντια θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν όμορφα και θα εμποδίσουν το ξεθώριασμα του χρώματος ενώ εργάζεστε. Με τη χρήση γαντιών δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ ενός μανικιούρ και ενός καθαρού σπιτιού.

Αποφύγετε τις βρώμικες επιφάνειες

Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν σημεία σε ένα σπίτι που είναι πράγματι βρώμικα και ο καθαρισμός τους προκαλεί δυσφορία. Τα γάντια μπορούν να σας διευκολύνουν έτσι ώστε να κάνετε αυτές τις δυσάρεστες αλλά απαραίτητες εργασίες. Είτε πρόκειται για τον καθαρισμό της τουαλέτας είτε για τον καθαρισμό ενός ατυχήματος από παιδιά ή τα κατοικίδια, θα τα βρείτε ανεκτίμητα. Όταν τελειώσετε, τα γάντια μπορούν να καθαριστούν ή να πεταχτούν, ανάλογα με τη χρήση. Τα χέρια σας, ωστόσο, θα είναι ωραία και καθαρά, αν και θα θέλετε να τα πλύνετε.

(www.thespruce.com)

Σχετικά προϊόντα
Εμπορικά μας σήματα