Διαλέγοντας τα κατάλληλα γάντια για το αρτοποιείο, την κουζίνα κλπ.

Διαλέγοντας τα κατάλληλα γάντια για το αρτοποιείο, την κουζίνα κλπ.
Μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε κουζίνες εστιατορίων είναι οι τραυματισμοί από τη λάθος ή καθόλου χρήση γαντιών. 
Σύμφωνα με μια μελέτη, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην εστίαση τραυματίζονται στην εργασία από κοψίματα, εγκαύματα, στραμπουλήγματα ή διαστρέμματα. Η σωστή χρήση γαντιών όμως θα μπορούσε τουλάχιστον να βοηθήσει με τα κοψίματα και τα εγκαύματα. Επιπλέον, η σωστή χρήση γαντιών είναι σύμφωνη και με τις απαιτήσεις υγιεινής τροφίμων.
 
Οι διαφορετικές εργασίες προετοιμασίας και χειρισμού τροφίμων απαιτούν και διαφορετικούς τύπους γαντιών. Παρακάτω θα δείτε ποιος τύπος γαντιών ταιριάζει σε κάθε τύπο εργασίας.
 
Αρτοποιείο
 
Σε ένα φούρνο, οι υπάλληλοι πρέπει να χειρίζονται κατεψυγμένα και ζεστά προϊόντα. Επειδή εδώ χρειάζεται η συχνή αλλαγή των γαντιών τα HDPE αποτελούν την καλύτερη επιλογή.
 
Εάν χειρίζεστε πιο ζεστά τρόφιμα, τότε τα γάντια από λάτεξ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη εγκαυμάτων. Τα γάντια από λάτεξ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το άδειασμα ή γέμισμα φούρνων ή για τη μεταφορά ζεστών αρτοσκευασμάτων, όπως τα μπισκότα, από το ένα σημείο στο άλλο. Χρησιμοποιούνται επίσης στον χημικό χειρισμό. Το μόνο πρόβλημα με αυτήν την εναλλακτική λύση είναι ότι είναι πιο ακριβά από τα γάντια HDPE. Επιπλέον, ορισμένοι άνθρωποι έχουν αλλεργίες στο λάτεξ, οπότε σε αυτή τη περίπτωση τα γάντια βινυλίου μπορεί να είναι μια άλλη εναλλακτική λύση.
 
Ντελικατέσεν
 
Τα γάντια πρέπει να αλλάζονται πολύ συχνά όταν εργάζεστε σε ένα κατάστημα, όπου παρασκευάζετε σάντουιτς ή φτιάχνετε τη βιτρίνα τροφίμων. Τα γάντια HDPE είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για τέτοιου είδους εργασίες, όπως κόψιμο σε μερίδες κρέατος και τυριών και εξυπηρέτηση πελατών.
 
Μπουφές Φαγητού
 
Ένας μπουφές φαγητού είναι πολύ επιρρεπής στη διασπορά μικροβίων, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντική τη χρήση γαντιών κατά τη προετοιμασία ή το σερβίρισμα του φαγητού. Όπως πάντα, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν φορέσετε γάντια - και πλύνετε τα ξανά αφού αφαιρέσετε τα γάντια.
 
Κατά την προετοιμασία των τροφίμων, οι εργαζόμενοι σε μπουφέ χρειάζονται συχνά γάντια που παρέχουν ευκολία κινήσεων. Τα γάντια βινυλίου, για παράδειγμα, μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την περίπτωση με το χειρισμό τροφίμων. Τα γάντια HDPE αποτελούν μια άλλη εναλλακτική λύση εδώ. Ωστόσο, εάν οι εργαζόμενοι σερβίρουν ζεστά φαγητά με λαβίδες, κουτάλια ή σπάτουλες, θα ήταν καλύτερο για αυτούς να φορούν γάντια από λατέξ για να αποφευχθεί  το κάψιμο τους.
 
Επαγγελματική κουζίνα
 
Η εργασία σε μια επαγγελματκή κουζίνα σημαίνει ότι θα εκτελείτε εργασίες υψηλού κινδύνου, όπως η κοπή κρέατος, σε συνδυασμό με καθήκοντα που έχουν μικρότερο κίνδυνο, όπως η προετοιμασία σάλτσας.
 
Εάν διατρέχετε κίνδυνο τραυματισμού με μαχαίρι, δεν θα θέλετε να τραυματιστείτε.  Αντ 'αυτού, φορέστε γάντια νιτριλίου που είναι πιο ανθεκτικά στα τρυπήματα μαχαιριών από τα γάντια βινυλίου ή λάτεξ. Με αυτά τα γάντια, θα μπορείτε να κόβετε τρόφιμα χωρίς να ανησυχείτε για τον τραυματισμό σας.
 
Θυμηθείτε, ωστόσο, ανεξάρτητα από τα γάντια που φοράτε, να τα αλλάζετε πάντα όταν προετοιμάζετε έναν νέο τύπο τροφής για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση.
 
Η επιλογή του κατάλληλου γαντιού για κάθε προετοιμασία και χειρισμό φαγητού διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι θα προστατεύονται από τραυματισμούς στο χώρο εργασίας. Η σωστή χρήση γαντιών συμμορφώνεται επίσης με τις απαιτήσεις χειρισμού τροφίμων.
 
(www.resources.boelter.com)
Σχετικά προϊόντα
Εμπορικά μας σήματα