Για ποιους λόγους είναι σωστό να φοράτε ποδονάρια

Για ποιους λόγους είναι σωστό να φοράτε ποδονάρια
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τα ποδονάρια λίγο αστεία. Ωστόσο,είναι πολύ πρακτικά και διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.
 
Η χρήση ποδονάριων δείχνει ότι μια εταιρεία ή ένας οργανισμός δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλα τα οφέλη που προσφέρονται από τη χρήση τους.
 
1. Διατηρούν τα υποδήματα καθαρά
 
Ειδικά, για ορισμένους επαγγελματίες, όπως οι χειρουργοί, οι συνθήκες εργασίας τους καθιστά τον κίνδυνο να λερωθούν πολύ πιο εύκολο. Όταν εργάζεστε σε χώρους ή δωμάτια όπου τα υποδήματά σας μπορούν να λερωθούν, ο καθαρισμός τους θα επιφέρει επιπλέον εργασία και χρόνο. Για πολλούς σε αυτήν την κατηγορία, ο συνεχής καθαρισμός καθίσταται απαραίτητος εάν δεν χρησιμοποιούνται καλύμματα παπουτσιών, σπαταλώντας έτσι ώρες. 
 
2. Διατηρούν το χώρο καθαρό / αποστειρωμένο
 
Για άτομα που εργάζονται με μηχανήματα ή με ζώα σε ευαίσθητο περιβάλλον, τα καλύμματα παπουτσιών βοηθούν στην προστασία του χώρου εργασίας από τα βακτήρια και από τη προσκόλληση σκόνης ή βρωμιάς στα παπούτσια. 
 
3. Αποτρέπουν τη διασταυρούμενη μόλυνση
 
Εκεί όπου βρίσκονται εργαζόμενοι, μπορούν να φέρουν και να μεταφέρουν μικρόβια. Για τους περισσότερους αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά σε ορισμένους εργασιακούς χώρους μπορεί να γίνει.
Με τη βιομηχανική κηπουρική, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι μετακινούνται από κήπο σε κήπο, διακινδυνεύοντας τη διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ περιοχών εάν δεν εφαρμοστεί η κατάλληλη διαδικασία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τη μετακίνηση εντόμων ή ασθενειών από φυτό σε φυτό εξάπλωση προσβολής και βλάβη των καλλιεργειών. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εργαζόμενος κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ωστόσο, τα καλύμματα παπουτσιών αποτρέπουν τόσο τη μόλυνση από τα παπούτσια όσο και τα μολυσμένα παπούτσια από τη διάδοση της ασθένειας.
 
4. Οι πελάτες το εκτιμούν
 
Σε ορισμένες χώρες, η χρήση παπουτσιών σε εσωτερικούς χώρους είναι απολύτως αποδεκτή. Για τους Καναδούς, ωστόσο, το να βλέπεις ανθρώπους, ειδικά τους εργολάβους με τις αδέξιες μπότες εργασίας τους, να μπαίνουν στο χώρο χωρίς να αφαιρούν τα υποδήματά τους είναι ενοχλητικό ή ακόμη και θεωρείται εντελώς αγενές. Επίσης, ορισμένες θρησκείες έχουν κανόνες σχετικά με τα υποδήματα που μπορούν να φορεθούν σε ένα σπίτι ή σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.
 
Με το να φοράτε ποδονάρια πάνω από τα υποδήματά σας, δείχνετε σεβασμό για τον πελάτη και τον χώρο του. Αυτές οι λεπτομέρειες διαχωρίζουν τον προσεκτικό από τον μη επαγγελματία.
 
5. Σας κρατούν ασφαλείς
 
Οι προστατευτικές μπότες σας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας στην εργασία, αναπόσπαστο μέρος του PPE σας (Προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός). Και η αφαίρεση του PPE δεν είναι ποτέ καλή επιλογή. Με τη χρήση ποδονάριων πάνω από τις μπότες σας, μπορείτε να διατηρείτε τα πόδια σας προστατευμένα, ενώ παράλληλα ένα καθαρό περιβάλλον για τους πελάτες σας.
 
6. Προστατεύουν το δάπεδο
 
Είτε είστε καθαριστής που μόλις έπλυνε χαλιά, ή κτηματομεσίτης που δείχνει σπίτια σε πιθανούς αγοραστές, η εμφάνιση του δαπέδου του χώρου εργασίας σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική, για τους πελάτες και τα κέρδη σας.
 
Τα καλύμματα των παπουτσιών μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δαπέδου, αποφεύγοντας τις εκδορές από παπούτσια ή τη μεταφορά βρωμιάς στο χαλί. 
 
7. Είναι γρηγορότερο από το να αλλάζεις παπούτσια
 
Κάθε εργαζόμενος έχει και μια άλλη δουλειά να κάνει, και όσο πιο γρήγορα μπορούν να μετακινηθούν μεταξύ των εργασιών, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η εργασία. Υπάρχουν πολλές βιομηχανίες, όπου η καθαριότητα είναι απαραίτητη και οι βρώμικες μπότες εργασίας μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.
 
Ενώ υπάρχουν διάφορες επιλογές για την εξάλειψη της βρωμιάς και των μικροβίων, η πιο γρήγορη και εύκολη είναι τα καλύμματα παπουτσιών. Ο χρόνος εξοικονόμησης μπορεί επίσης να σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και επίσης λιγότερες πιθανότητες  να σκοντάψουν οι εργαζόμανοι ή να πέσουν εν ώρα εργασίας. 
 
Ο κύριος λόγος χρήσης ποδονάριων
 
Ο κύριος λόγος βρίσκεται στο ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο στο κιτ σας για να διατηρείτε τον χώρο εργασίας σας και τα παπούτσια σας καθαρά, δείχνοντας στους πελάτες σας, στους υπαλλήλους σας και σε όλους τους άλλους ότι η επιχείρησή σας είναι αυτή που δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες. Με τη χρήση καλυμμάτων παπουτσιών μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο, να εξοικονομήσετε χρήμα από τον καθαρισμό και να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας.
 
 

(www.colonydistribution.ca)

Σχετικά προϊόντα
Εμπορικά μας σήματα