Στεγνωτήρες χεριών ή χάρτινες χειροπετσέτες; Τι είναι προτιμότερο;

Στεγνωτήρες χεριών ή χάρτινες χειροπετσέτες; Τι είναι προτιμότερο;
Στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης, η κύρια προσπάθεια που γίνεται είναι για την επίτευξη του σωστού επιπέδου υγιεινής. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή ο κίνδυνος συγκέντρωσης βακτηρίων σε τέτοια περιβάλλοντα είναι αρκετά υψηλός.
 
Η σωστή υγιεινή θέτει το ζήτημα εάν οι στεγνωτήρες χεριών ή οι χάρτινες χειροπετσέτες προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα. 
 
Στεγνωτήρες Χεριών vs χάρτινες χειροπετσέτες: τι είναι προτιμότερο;
 
Οι χάρτινες χειροπετσέτες μπορούν να εξαλείψουν υψηλότερες ποσότητες βακτηρίων: Διάφορες μελέτες, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Westminster, έδειξαν ότι το στέγνωμα των χεριών με στεγνωτήρα θα αυξήσει τον αριθμό των μικροβίων στα χέρια, ενώ οι χάρτινες χειροπετσέτες δεν επηρεάζουν τον αριθμό των βακτηρίων που υπάρχουν . Πιστεύεται ότι η αύξηση των βακτηρίων οφείλεται στη θερμότητα του αέρα που χρησιμοποιείται στους στεγνωτήρες χεριών.
 
Οι χάρτινες χειροπετσέτες μπορούν να απομακρύνουν επιπλέον βακτήρια: Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι σε περιπτώσεις όπου χρησιμοποιήθηκε μόνο νερό για πλύσιμο χεριών και όχι αντιβακτηριακό σαπούνι και νερό, όπως συνέστησε ο ΠΟΥ, ήταν σαφές ότι οι πετσέτες απομάκρυναν τα βακτήρια από τα χέρια και μια μεγάλη ποσότητα αυτών. Στην πραγματικότητα, οι πετσέτες αφαίρεσαν περίπου το 70% των μικροβίων που βρέθηκαν, ενώ οι στεγνωτήρες χεριών αφαίρεσαν μόνο το 23% από αυτά.
 
Οι χάρτινες χειροπετσέτες προσφέρουν γρηγορότερο στέγνωμα: Οι στεγνωτήρες χεριών χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν τα χέρια, ακόμη και οι μοντέρνοι, ηλεκτρικοί στεγνωτήρες μεγάλου όγκου. Από την άλλη πλευρά, οι χάρτινες χειροπετσέτες δρουν σε περίπου τρία έως πέντε δευτερόλεπτα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και λίγα άτομα στην υγειονομική περίθαλψη διαθέτουν τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για το στέγνωμα των χεριών.
 
Οι στεγνωτήρες χεριών έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο: Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη τους. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο εάν οι υπεύθυνοι προμηθειών επιλέξουν να επενδύσουν σε ένα υπερσύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον στεγνωτήρα χεριών που θα κοστίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την εγκατάσταση λαμβάνοντας υπόψη την συνεχιζόμενη ισχύ λειτουργίας.
 
Οι περισσότεροι προτιμούν χάρτινες χειροπετσέτες: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι προτιμούν χειροπετσέτες από στεγνωτήρες χεριών. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το 62% των ανθρώπων προτιμούν χειροπετσέτες, ενώ οι υπόλοιποι προτιμούν ρολά πετσετών ή στεγνωτήρες. Γιατί .ομως;  Αρχικά, επειδή οι χάρτινες χειροπετσέτες είναι γρήγορες και αποτελεσματικές στη χρήση. Δεύτερον, επειδή οι στεγνωτήρες χεριών κάνουν θόρυβο και χρειάζονται περισσότερο χρόνο, κάτι που οδηγεί μερικούς ανθρώπους στο να παρακάμπτουν το στέγνωμα των χεριών, και αυτή είναι μια πολύ ανθυγιεινή συνήθεια.
 
Βλέπουμε ως εδώ ότι οι χάρτινες πετσέτες αποδεικνύονται αποτελεσματικότερες και πιο κατάλληλες, αλλά ποιες είναι οι καλύτερες για αγορά;
 
Κατά την επιλογή των πετσετών που θα αγοράσετε, εκτός από την τιμή, υπάρχουν κάποια άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη:
 
• Το φύλλο: Αυτό είχε να κάνει με τον αριθμό των φύλλων που έχει το χαρτί.
• Η απορροφητικότητα: Η πετσέτα πρέπει να είναι απορροφητική έτσι ώστε να προσφέρει  αποτελεσματικότητα σε λίγο χρόνο
• Τρόπος που διπλώνεται: Το πώς αναδιπλώνεται μια πετσέτα καθορίζει και την τιμή της
 
Συμπερασματικά, τόσο οι στεργνωτήρες χεριών όσο και οι χάρτινες χειροπετσέτες είναι κατάλληλα για το στέγνωμα των χεριών, ωστόσο οι δεύτερες φαίνεται να είναι ανώτερες λόγω του υψηλού επιπέδου απόδοσής τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, τα ερευνητικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι οι χάρτινες χειροπετσέτες σκοτώνουν περισσότερα βακτήρια κατά το στέγνωμα και αυτό τις καθιστά πιο κατάλληλες για έναν χώρο υγειονομικής περίθαλψης.
 
 
(www.clhgroup.co.uk)
Σχετικά προϊόντα
Εμπορικά μας σήματα