ΜΗΝ στεγνώνετε τα χέρια σας με τα μηχανήματα αέρα – Διαβάστε τι συμβαίνει με τα μικρόβια

ΜΗΝ στεγνώνετε τα χέρια σας με τα μηχανήματα αέρα – Διαβάστε τι συμβαίνει με τα μικρόβια
Το στέγνωμα των χεριών με αέρα είναι στην επικαιρότητα και πάλι, καθώς σχετική έρευνα έδειξε ότι τα μηχανήματα αυτά ευθύνονται για πολύ μεγαλύτερη εξάπλωση μικροβίων σε σχέση με τις χάρτινες χειροπετσέτες . 
 
Η μέθοδος στεγνώματος των χεριών με αέρα προάγεται ως ένας επαναστατικός τρόπος για χρήση στις δημόσιες τουαλέτες, επειδή, με βάση άλλες μελέτες, φιλτράρει το 99,9% των βακτηρίων από τον αέρα που φυσά.
 
Ωστόσο, οι ερευνητές του Westminster διαπίστωσαν ότι οι στεγνωτήρες αέρα εξαπλώνουν περίπου 1.300 φορές περισσότερους ιούς, βακτήρια και μικρόβια από το απλό χαρτί. Μάλιστα αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μεγάλη απόσταση από την τοποθεσία του μηχανήματος στις δημόσιες τουαλέτες, καθώς τα μικρόβια “εκτοξεύονται” σε απόσταση περίπου τριών μέτρων, ενώ με τις χειροπετσέτες δεν πάνε πιο μακριά από τα 25 εκατοστά.
 
Η μελέτη του Westminster είναι παρόμοια με εκείνη του πανεπιστημίου του Leeds το 2014, όπου και αποδείχτηκε ότι η μέθοδος στεγνώματος με ζεστό αέρα εξαπλώνει μέχρι και 27 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι το χαρτί.
 
(www.iatropedia.gr)
Σχετικά προϊόντα
Εμπορικά μας σήματα