Πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα γάντια μιας χρήσης στην εστίαση

Πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα γάντια μιας χρήσης στην εστίαση
Η διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στη βιομηχανία τροφίμων είναι πολύ σημαντική, αφού κανείς δεν θα ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την επιχείρηση του. Ωστόσο, το πλύσιμο των χεριών μόνο δεν είναι αρκετό, καθώς οι άνθρωποι που εργάζονται στην επιχείρηση θα πρέπει να εκπαιδεύονται με σωστές πρακτικές υγιεινής, ειδικά για τη σωστή χρήση γαντιών, που θα εξασφαλίσει την υγιεινή των χεριών.
 
Πρώτα απ 'όλα, το πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε να απομακρυνθούν όλα τα μικρόβια που μπορούν να μεταφερθούν στο σώμα ή στο φαγητό που παρασκευάζεται. Αλλά σε ένα περιβάλλον όπως είναι ένα εστιατόριο, το πλύσιμο των χεριών δεν αρκεί για να κρατήσει μακριά όλα τα μικρόβια. Επίσης, κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας δεν είναι πρακτικό το πλύσιμο των χεριών κάθε πέντε λεπτά, ειδικά στη διάρκεια μιας πολύ απαιτητικής μέρας.
 
Εδώ θα βοηθήσουν τα γάντια μιας χρήσης τα οποία είναι ευκολοφόρετα και πρακτικά. Όπως ένας νοσηλευτής/γιατρός δεν θα διενεργούσε ιατρικές εξετάσεις χωρίς να φοράει γάντια, έτσι θα πρέπει να κάνει και ο υπάλληλος σε μια επιχείρηση με φαγητό όταν χειρίζεται τρόφιμα. Τα γάντια λειτουργούν σαν φράγμα που εμποδίζει τη διάδοση μικροβίων στο σώμα και στο φαγητό, καθιστώντας τα απαραίτητα για την πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης.
 
Επιπλέον, τα γάντια προστατεύουν τα χέρια από ζεστά και πικάντικα τρόφιμα και εμποδίζουν τους όξινους χυμούς να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, εμποδίζουν την απορρόφηση ισχυρών οσμών από το δέρμα όπως το σκόρδο και τα ψάρια και διατηρούν τα νύχια σε καλή κατάσταση. Τα γάντια διευκολύνουν επίσης το πέταμα υπολειμμάτων τροφίμων, χωρίς να λερώνεται ο υπάλληλος.
 
Φορώντας γάντια στην κουζίνα μπορείτε να αποφύγετε την ξηρότητα του δέρματος, ειδικά κατά το πλύσιμο πιατών ή το καθάρισμα με ισχυρά απορρυπαντικά; Επιπλέον, τα γάντια προστατεύουν από μικρόβια κατά το πέταμα των σκουπιδιών.
 
Τα γάντια μιας χρήσης φέρουν αρκετά πλεονεκτήματα για μια επιχείρηση στο χώρο του φαγητού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε γάντια για την επιχείρηση σας.
 
Προβληματισμοί κατά την αγορά γαντιών μιας χρήσης
 
Πρώτα απ 'όλα, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι γαντιών. Τα λάτεξ είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα στη βιομηχανία τροφίμων. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προϊόν από καουτσούκ.Σε αντίθεση με άλλα γάντια μιας χρήσης που είναι συνθετικά και μη αποικοδομήσιμα, τα γάντια από λάτεξ είναι η πιο οικολογική επιλογή. Είναι επίσης άνετα, ταιριάζουν καλά στο χέρι και είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες και χημικά.
 
Υπάρχουν δύο τύποι γαντιών λάτεξ, με πούδρα και χωρίς. Το εσωτερικό των πουδραρισμένων γαντιών διαθέτει ένα λεπτό στρώμα από άμυλο καλαμποκιού. Αυτό διευκολύνει την χρήση τους ειδικά σε ένα πολυάσχολο περιβάλλον που απαιτεί αποδοτικότητα. Προσφέρουν επίσης καλύτερο κράτημα όταν εργάζεστε με μαχαίρια ή χειρίζεστε τρόφιμα ολισθηρά όπως το ωμό κρέας και τα ψάρια. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να αισθάνονται πούδρα στο δέρμα τους και προτιμούν τα μη πουδραρισμένα.
 
Τα γάντια βινυλίου είναι η συνθετική εναλλακτική λύση για το λάτεξ και την επόμενη επιλογή σε δημοτικότητα. Είναι λιγότερο δαπανηρά και αποτελούν επιλογή για τους χειριστές τροφίμων που είναι αλλεργικοί στο λάτεξ. Ωστόσο, προσφέρουν μια πιο χαλαρή εφαρμογή, η οποία μπορεί να μειώσει το κράτημα όταν εργάζεστε με αυτά. Τα γάντια βινυλίου είναι επίσης διαθέσιμα πουδραρισμένα και μη.
 
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε γάντια HDPE, τα οποία αποτελούν την φθηνότερη επιλογή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες που δεν απαιτούν τέλεια εφαρμογή, όπως η απομάκρυνση των απορριμμάτων και ο καθαρισμός του χώρου.
 
Είτε επιλέξετε λάτεξ , βινυλίου ή HDPE γάντια, η αγορά μεγάλης ποσότητας είναι μια έξυπνη επιλογή, επειδή το πιθανότερο είναι να γίνεται μεγάλη κατανάλωση γαντιών μέσα σε μια εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, που θα φέρει μείωση των εξόδων της επιχείρησης.
 
Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ξεχωριστούς τύπους γαντιών σε διαφορετικά χρώματα και να δημιουργήσετε ένα πρακτικό σύστημα αποτροπής διασταυρούμενης μόλυνσης. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα για ωμά τρόφιμα, ένα άλλο για λαχανικά, ένα τρίτο χρώμα για σκουπίδια και καθαρισμό κ.ο.κ.
 
 
 
(www.3benefitsof.com)
Σχετικά προϊόντα
Εμπορικά μας σήματα