07/04/2018 - Πως να χρησιμοποιήσετε σωστά τα γάντια μιας χρήσης

07/04/2018 - Πως να χρησιμοποιήσετε σωστά τα γάντια μιας χρήσης

Πώς να τοποθετήσετε τα γάντια νιτριλίου και λάτεξ

Η κατανόηση του σωστού τρόπου τοποθέτησης και αφαίρεσης των γαντιών νιτριλίου ή λάτεξ είναι το τελευταίο βήμα για να διασφαλίσετε ότι τα γάντια παρέχουν την καλύτερη προστασία για εσάς και τους υπαλλήλους σας.

Αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να φαίνεται απλή, το Yourglovesource.com,  δίνει κάποιες βασικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι τα γάντια σας χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Σωστό Μέγεθος:

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τη χρήση γαντιών από νιτρίλιο ή λάτεξ είναι το σωστό γάντι. Το λάθος μέγεθος αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού ή μόλυνσης. Εάν το γάντι σας είναι πολύ μεγάλο,  η λάθος εφαρμογή δε θα επιτρέψει τη σωστή κίνηση των χεριών. Εάν το γάντι σας είναι πολύ μικρό, κινδυνεύετε να σκίσετε ή να το τρυπήσετε και να μειώσετε την ευελιξία των χεριών.

Μια συμβουλή για τη δοκιμή του σωστού μεγέθους γαντιών είναι:

Ενώ φοράτε τα γάντια σας, επεκτείνετε τα δάχτυλά σας μέχρι να είναι ευθεία. Θα γνωρίζετε ότι τα γάντια σας είναι πολύ μικρά εάν τα γάντια τεντώνονται. Το γάντι σας είναι επίσης πολύ μικρό αν δείτε σχισίματα που σχηματίζονται στο υλικό όπου ο αντίχειρας σας συναντά την παλάμη σας.

Τοποθετήστε σωστά τα γάντια σας:

Απαραίτητη για την  τοποθέτησή των γαντιών, είναι η καθαριότητα. Να έχετε πάντα την καθαριότητα στο πίσω μέρος του μυαλού σας, και θα εξασφαλίσετε ότι τα γάντια σας χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Πρέπει να τοποθετήσετε τα γάντια σας σε καθαρό χώρο με καθαρά χέρια και δεν πρέπει να τα μολύνετε τοποθετώντας τα σε μια βρώμικη επιφάνεια. Δεν πρέπει επίσης να βάζετε τα  γάντια νιτριλίου/ λάτεξ εάν δεν έχετε πλύνει τα χέρια σας. Οποιεσδήποτε μολύνσεις υπάρχουν στα χέρια σας, θα μεταφερθούν στο γάντι και μέσα από αυτό.

Είναι επίσης σημαντικό να αφαιρέσετε τα ρολόγια, δαχτυλίδια και άλλα κοσμήματα από τα χέρια σας πριν τοποθετήσετε τα γάντια σας. Αυτό είναι ένα επιπλέον βήμα προφύλαξης για να αποτρέψετε τυχόν σχισίματα στο γάντι.

Για να διατηρήσετε τα γάντια καθαρά, προσπαθήστε να μην αγγίξετε το εξωτερικό του γαντιού καθώς τα τοποθετείτε. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τοποθετήσετε πρώτα το γάντι νιτριλίου / λατεξ στο κυρίαρχο χέρι σας, ενώ το αγγίζετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Στη συνέχεια, βάλτε το άλλο γάντι στο δεύτερο χέρι σας, χρησιμοποιώντας το κυρίαρχο  χέρι με το γάντι για να το τραβήξετε. Μόλις τα δύο γάντια είναι στα χέρια σας μπορείτε να ρυθμίσετε τα δάχτυλά σας και την εφαρμογή του γαντιού.

Ένα πράγμα που καθιστά δύσκολη την τοποθέτηση σε γάντια νιτριλίου/ λάτεξ είναι η παρουσία υγρασίας. Τα γάντια με πούδρα θα μειώσουν την υγρασία και θα διευκολύνουν την τοποθέτηση γαντιών. Ωστόσο σε ορισμένες βιομηχανίες, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επειδή είναι επιζήμια για τα προϊόντα με τα οποία έρχονται σε επαφή. Επιπλέον, τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό δε χρησιμοποιούν γάντια με πούδρα, λόγω ανησυχιών ότι η πούδρα μπορεί να έρθει σε επαφή με τον αέρα και να γίνει  μολυσματική σε ευαίσθητους χώρους.

Αφαιρέστε σωστά τα γάντια:

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν αφαιρείτε τα γάντια σας είναι να μην αγγίξετε το εξωτερικό του γαντιού γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να έρθει το δέρμα σε επαφή με ανεπιθύμητα στοιχεία.

Για άλλη μια φορά, ξεκινώντας με το κυρίαρχο χέρι σας, μπορείτε να αφαιρέσετε το άλλο γάντι αποκολλώντας το από το χέρι σας χωρίς να αγγίξετε το εξωτερικό. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο πράγμα προσεκτικά. χρησιμοποιώντας το κυρίαρχο χέρι σας χωρίς γάντι για να αφαιρέσετε και το δεύτερο γάντι.

(yourglovesource.com)

Σχετικά προϊόντα
Εμπορικά μας σήματα