Κανόνες υγιεινής σε εργοστάσιο τροφίμων

Κανόνες υγιεινής σε εργοστάσιο τροφίμων
Σε ένα εργοστάσιο τροφίμων, η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων είναι υψίστης σημασίας. Για τους επισκέπτες αλλά και το προσωπικό, η πολιτική πρέπει να είναι πολύ ακριβής, καθώς το κύριο μέλημα είναι να μην μολυνθούν τα τρόφιμα.

 

Κανόνες υγιεινής για τους επισκέπτες

 1. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να δηλώσουν τη παρουσία τους στη ρεσεψιόν.
 2. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να εισέλθουν στην περιοχή παραγωγής μέσω του front office.
 3. Όλοι οι επισκέπτες και οι εργολάβοι πρέπει να συνοδεύονται από εκπρόσωπο της εταιρείας ενώ βρίσκονται στο εργοστάσιο, εκτός αν υπάρχει διαφορετική εξουσιοδότηση.
 4. Οι επισκέπτες δεν έχουν γενικά πρόσβαση στο λεβητοστάσιο, στο κατάστημα συντήρησης και στην ταράτσα, εκτός εάν επιτρέπεται από μέλος της ομάδας εποπτείας / ομάδας HACCP.
 5. Δεν πρέπει να λαμβάνονται φωτογραφίες της μονάδας παραγωγής εκτός εάν το εγκρίνει η διεύθυνση.


Ασθένεια:

 • Κάθε επισκέπτης που έχει ή φαίνεται να έχει ασθένεια,  ή μεταδοτική ασθένεια δεν επιτρέπεται να εισέλθει στη μονάδα.
 • Οποιεσδήποτε ανοιχτές τομές ή τραύματα σε ένα άτομο πρέπει να καλύπτονται εντελώς με έναν επίδεσμο και ένα γάντι προστασίας πριν επιτραπεί η είσοδος στο εργοστάσιο.

 

Κανόνες υγιεινής για το προσωπικό

 • Κάθε άτομο που εισέρχεται στο εργοστάσιο πρέπει να φοράει μια ρόμπα προστασίας, ένα σκουφάκι μαλλιών, καλύμματα παπουτσιών, ένα κάλυμμα γενειάδας (αν υπάρχει) και γάντια πριν από την είσοδο.
 • Τα κοσμήματα (π.χ. δακτυλίδια, σκουλαρίκια, περιδέραια, καρφίτσες, βραχιόλια, ρολόγια κλπ.) δεν μπορούν να φορεθούν στη μονάδα και πρέπει να αφαιρεθούν πριν από την είσοδό τους στη μονάδα.
 • Κάθε άτομο που εισέρχεται στο εργοστάσιο πρέπει να αφαιρέσει αντικείμενα πάνω από τη μέση του τα οποία θα μπορούσαν να πέσουν μέσα στο φαγητό.
 • Δεν επιτρέπεται η χρήση τσίχλας, φαγητού, ποτού και καπνίσματος στο εργοστάσιο.
 • Οι επισκέπτες θα πρέπει να αποφύγουν βήχα/ φτάρνισμα επάνω σε προϊόντα ή εξοπλισμό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπο τους με τα χέρια σε αυτή τη περίπτωση.

(www.ssfpa.net)


Βρείτε όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας εδώ!

Εμπορικά μας σήματα