08/04/2018 - Γιατί να χρησιμοποιήσετε γάντια νιτριλίου μιας χρήσης

08/04/2018 - Γιατί να χρησιμοποιήσετε γάντια νιτριλίου μιας χρήσης

Τα γάντια  νιτριλίου χρησιμοποιούνται συνήθως ως εναλλακτική λύση των γαντιών χωρίς πούδρα. Επίσης, προτιμώνται σε σχέση με τα γάντια λάτεξ, καθώς πολλοί άνθρωποι ανέπτυξαν αλλεργίες στο υλικό αυτό. Μπορούν να χρησιμοποιήθούν σε διάφορες εργασίες, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν επηρεάζουν την υγεία. Το νιτρίλιο είναι ένα συνθετικό πολυμερές που χρησιμοποιείται συνήθως για την παρασκευή γαντιών μίας χρήσης. Συνιστάται για δύσκολες εργασίες ή εργασίες που περιλαμβάνουν την ύπαρξη επιβλαβών στοιχείων.

Τα γάντια νιτριλίου μιας χρήσης σας βοηθούν με τους εξής τρόπους:

· Μειωμένος κίνδυνος αλλεργίας:

Τα γάντια νιτριλίου είναι μια κατάλληλη εναλλακτική  των γαντιών λάτεξ για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων. Η πούδρα σε οποιοδήποτε τύπο γαντιών μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε πολλούς ανθρώπους μόλις έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα ή και μόλις εισπνευστεί. Με τα γάντια νιτριλίου δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος  και παρέχεται υψηλό επίπεδο προστασίας χωρίς τη χρήση βλαβερών ουσιών.

· Ευελιξία:

Τα γάντια νιτριλίου τεντώνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό, ώστε να είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση. Είναι εύκολο να ταιριάξουν στο χέρι μόλις φορεθούν και  δεν εμποδίζουν την εκτέλεση οποιαδήποτε εργασίας. Επιπλέον, η θερμότητα του σώματος ενεργοποιεί τα μονομερή στα γάντια με αποτέλεσμα να γίνονται πλήρως αδιάβροχα, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον πούδρα.

· Ενισχυμένη προστασία:

Τα γάντια νιτριλίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να εξασφαλίσουν τη προστασία από πιθανές απειλές χημικών και άλλων επιβλαβών στοιχείων. Τα γάντια μπορούν να αντισταθούν στις βλαβερές επιδράσεις πολύ καλύτερα από το βινύλιο, το λάτεξ και άλλα υλικά. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για άτομα που βρίσκονται στο χώρο της βιομηχανίας χημικών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, στη μεταποιητική βιομηχανία, σε συνεργεία αυτοκινήτων κλπ.

· Ανεση:

Τα γάντια νιτριλίου είναι εξαιρετικά άνετα. Ταιριάζουν στο ανθρώπινο χέρι ακριβώς και παράλληλα επιτρέπουν στο χρήστη να κάνει οποιαδήποτε εργασία. Τα γάντια που χρησιμοποιούνται στις βαριές βιομηχανίες είναι σχεδόν 50% παχύτερα από τα τυποποιημένα γάντια, αλλά το εκτεταμένο πάχος δεν επηρεάζει το επίπεδο άνεσης. Μπορούν να φορεθούν άνετα και να κρατούν τα χέρια σας ασφαλή και επιπλέον, δεν προκαλούν ενόχληση όταν τα χέρια έρχονται σε επαφή με χημικά.

· Ανθεκτικά στη διάτρηση:

Τα γάντια νιτριλίου είναι αρκετά ανθεκτικά και δεν καταστρέφονται εύκολα. Αντέχουν σε ηλεκτρικά φορτία με αποτελεσματικό τρόπο σε σύγκριση με άλλα παρόμοια υλικά, μπορεί όμως να υποστούν φθορά εξαιτίας  γρατζουνιών. Ωστόσο, ο θετικός παράγοντας είναι ότι ακόμη και μια μικρή σχισμή στο γάντι μπορεί να σκίσει ολόκληρο το γάντι. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και θα πρέπει να αντικατασταθεί, το οποίο και διασφαλίζει τη προστασία του χρήστη και των προϊόντων.

· Λιγότερη αντίσταση τριβής:

Τα γάντια νιτριλίου μιας χρήσης είναι εξαιρετικά εύκολο να φορεθούν και να αφαιρεθούν. Είναι κατάλληλα για βιομηχανίες όπου πρέπει να αλλάζονται επανειλημμένα τα γάντια όπως η βιομηχανία τροφίμων. Η πούδρα απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία από τα χέρια  και μειώνει την τριβή, επιπλέον, μια επικάλυψη πολυμερούς καθιστά ακόμα πιο εύκολη την εφαρμογή και την αφαίρεση τους. Συνιστάται η εφαρμογή της διαδικασίας χλωρίωσης πριν από τη χρήση αυτών των γαντιών. Η διαδικασία τα κάνει πιο ήπια και βελτιώνει το επίπεδο άνεσης.

(immexls.com)

Σχετικά προϊόντα
Εμπορικά μας σήματα